Peter Peerdeman, aangenaam kennis te maken.
Ik ben een 62 jarige Horinees die voor zijn werk zo’n 15 jaar weg is geweest uit Hoorn, maar verder zijn hele leven woonachtig is in deze mooie stad. Samen met mijn vrouw hebben we 3 kinderen en 3 kleinkinderen.

Nadat ik 27 jaar bij de politie in deze regio heb gewerkt, waarvan 15 jaar recherche, ben ik nu al 15 jaar werkzaam bij het CAOP als senior adviseur sociale veiligheid. Als geregistreerd security expert adviseer ik grote instellingen en organisaties als ziekenhuizen, huisartsenzorg en brancheorganisaties bij de aanpak van agressie en geweld. Over dit onderwerp heb ik een boek en diverse handreikingen geschreven met zowel organisatie- als uitvoerende adviezen. Alles op basis van kennis en ervaring. Niet het wiel opnieuw uitvinden, maar maak gebruik van de kennis en kunde welke al beschikbaar is. Hiermee wordt veel tijd en geld bespaard. Naast werk en gezin is voetbal mijn grote passie. Ik heb bij meerdere verenigingen als keepertrainer gewerkt bij zowel jeugd als senioren en ben 12 jaar voor de KNVB als scout actief geweest.

Waarom zit ik in de lokale politiek en waarom nu juist VOCHoorn?
Vanuit een sociaal, liberaal en economische inslag ben ik betrokken bij de lokale politiek. Ik wil direct betrokken zijn bij de kansen en mogelijkheden voor zowel de stad als haar inwoners. Ik wil zo veel als mogelijk direct aanspreekbaar zijn en dat werkt ook de andere kant op. Samen met de inwoners en ondernemers van Hoorn de mogelijkheden en kansen te zoeken om het beter te maken. Samen optrekken en niet met een vingertje wijzen naar de een of de ander. Samen nadenken, samen ontwikkelen en er samen beter van worden. Een integrale aanpak waar zoveel mogelijk mensen blij van worden. Of het nu gaat over het verbeteren van veiligheid in de wijk, kansen voor ondernemers of  werkgelegenheid is. Samen aan de slag met de inwoners en niet wijzen naar, maar doen. 
Dat kan een stuk minder bij een landelijke partij omdat onderwerpen daar aan een landelijke richtlijn gebonden kunnen zijn. Dit kan namelijk zomaar tegen de lokale belangen van de inwoners van Hoorn zijn en helaas zijn hier voorbeelden genoeg van.

Wat houdt mij bezig en wat wil ik bereiken?
Een politieke partij binnen Hoorn kan de zaken alleen nooit goed voor elkaar krijgen. Ook hier is samenwerking nodig met andere partijen om draagvlak te verkrijgen. Dat is altijd geven en nemen en wanneer je teveel moet geven, moet je niet in een coalitie stappen. Mijn doelstellingen zijn om samen met de inwoners, organisaties en bedrijven ruimte te creëren  om te werken aan een dynamische stad, een blijvende regionale centrumfunctie, een toeristische stad, een leefbare, schone en veilige stad. Een stad met ruimte voor de zelfredzaamheid van de inwoners, maar hulp voor hen die daar niet toe in staat zijn. Een stad met een goed sociaal vangnet, maar dat is geen hangmat. Een stad ook die zijn best doet om onverlaten aan te pakken die het voor de overgrote meerderheid van haar inwoners, waaronder uw en mijn kinderen, lopen te verzieken. Een convenant tussen horeca, gemeente, politie en buurtbewoners is hier een mooi voorbeeld van. Een stad waarin ook het verkeer veel te veel stil staat en daar moet wat aan gebeuren. Zeker met de wetenschap dat de NS straks alle treinen om de 10 minuten wil laten rijden.

Als raadscommissielid houd ik mij bezig met de onderwerpen: Algemeen Bestuur, Openbare Orde en Veiligheid, Verkeer, Vervoer, Toerisme, recreatie en Sport.